Prijsuitreiking 5e Georges Dheedene Wedstrijd 2021

 

De vijfde editie van deze wedstrijd is terug een groot succes wat betreft het aantal inschrijvingen: het vooropgestelde quotum van 100 ingeschreven werken is nog voor de afsluitingsdatum van 1 augustus bereikt en bijgevolg werden de inschrijvingen vervroegd afgesloten. Het thema van deze editie luidt “Water” en 63 kandidaten, hebben zich met één of twee werken ingeschreven.

De 104 werken zullen worden tentoongesteld in zaal Fiertelhof op zaterdag 2, zondag 3 en maandag 4 september. De Prijs van de Gemeente Zulte en de hoofdprijs Georges Dheedene worden uitgereikt op vrijdagavond 1 oktober, de publieksprijs op maandagavond 4 oktober.
Zoals verwacht komt het gros van de deelnemers terug uit de provincies Oost- en West-Vlaanderen, maar het feit dat we ook kandidaten mogen verwelkomen uit Antwerpen, Brussel en zelfs uit Limburg toont aan dat de wedstrijd ook weerklank gevonden heeft buiten de provinciegrenzen! De bestuursleden van de Stichting zijn unaniem enthousiast over hetgeen ze te zien kregen: het thema “water” werd door de kandidaten op diverse manieren geïnterpreteerd en dit levert een gevarieerde verzameling op van werken in verschillende stijlen en technieken. Het wordt dus uitkijken naar het weekend van 1 oktober: de tentoonstelling belooft zeer boeiend te worden!

Op vrijdagavond 1 oktober zal de winnaar van de Georges Dheedene Prijs (1000 Euro) bekend gemaakt worden na beoordeling door een professionele jury onder voorzitterschap van Piet Jaspaert. De Prijs wordt uitgereikt door Minister van Financiën Vincent Van Peteghem.

Nog even de belangrijke data op een rijtje:

vrijdag 1 oktober om 19.30u: Prijsuitreiking in zaal het Fiertelhof in Zulte.
zaterdag 2 oktober, zondag 3 oktober en maandag 4 oktober, telkens van 10 tot 18u : tentoonstelling deelnemende werken in zaal Fiertelhof.
maandag 4 oktober om 19u: Uitreiking Publieksprijs in zaal Fiertelhof