De laureaten van de GeorgesDheedeneWedstrijd editie 2023

met als thema “Sensualiteit”

De proclamatieavond mocht terug rekenen op een ruime publieke belangstelling. In totaal namen 59 kunstenaars afkomstig uit de verschillende Vlaamse provincies aan de wedstrijd deel met een 100-tal werken. Op vrijdagavond 29 september, de avond van de proclamatie, mocht de Stichting een driehonderdtal enthousiaste kunstliefhebbers verwelkomen in het Fiertelhof.
Het kwintet De Gevoelige Snaar zorgde voor een gesmaakte muzikale bijdrage tot de “sensuele” sfeer.
Na de toespraak van de voorzitter van de Stichting, de heer Rik De Cooman, was het de beurt aan mevrouw Melanie Deboutte, directeur en curator van het Roger Raveel Museum, die als juryvoorzitter het verslag van de vakjury kwam presenteren.

Het verslag van de jury met alle genomineerden kan je hier nalezen.

Wie heeft er uiteindelijk gewonnen?

De heer Michaël Vandemeulebroecke, schepen van Cultuur van de gemeente Zulte, maakte daarna de laureaat van de Gemeente Zulte bekend: mevrouw Kim Borms uit Kleine- Spouwen, met het werk Bodyscape 1.

Onze voorzitter Rik De Cooman onthulde de naam van de winnaar van de prijs van de Georges Dheedene Stichting: mevrouw Kato Van Lint, eveneens afkomstig uit Kleine-Spouwen, met het werk “2”.

Tot slot opende de burgemeester Simon Lagrange officieel de tentoonstelling. Traditioneel werd de avond besloten met een receptie, aangeboden door het gemeentebestuur. Kunst brengt mensen samen, en dat was ook nu weer het geval. Het was terug een fijne avond met veel ambiance, waar we heel wat oude bekenden mochten terug zien, en waar de verschillende kunstenaars met elkaar druk van gedachten wisselden.

Enkele sfeerbeelden (met dank aan fotografe Hilde Colpaert)