In memoriam Etien Lippens

Op vrijdag 27 oktober overleed onverwacht en veel te vroeg ons gewaardeerd bestuurslid Etien. Bestuurslid Maurice Gilbert die nauw bevriend was met Etien sprak op de uitvaart de aanwezigen toe en had het onder ander over Etien’s betrokkenheid bij de Stichting Dheedene:

“Na zijn studies ging Etien werken in het spinnerijtje en na zijn uren was hij verantwoordelijk voor de administratie bij het familiebedrijf “ Lippens grondwerken. Ik herinner mij nog goed dat Etien mij vroeg of ik geïnteresseerd was om in het comité Georges Dheedene te komen. Luc Voet zou ook mee doen. Onze eerste samenkomst met Luc werd door Etien georganiseerd. Luc en Francine, Etien en Gina, Suzanne en ik: het werd een mooie avond. En de rest is geschiedenis: Het Comité werd opgevolgd door de Stichting, nieuwe leden kwamen er bij. Etien was een aimabel, rustig man. Hij was zeer geïnteresseerd in de gang van zaken bij de Stichting en geëngageerd. Het feit dat hij jarenlang onze schilderijen bij hem in stock gehouden heeft zegt genoeg. Hij was ook zeer gul. Onze” après vergaderingen” bij hem waren altijd hoogtepunten. Hij kon ook kritisch zijn. Hij was niet de man van de grote woorden, maar als hij iets zei was het doordacht.”

Mooie woorden, die allen die Etien gekend hebben enkel kunnen beamen. Etien was reeds vroeg lid van het comité Georges Dheedene dat later werd omgedoopt tot Stichting Georges Dheedene. Hij was een gedreven bestuurslid en een man met visie. Het laatste jaar ging het echter minder goed met hem. Daardoor moest hij noodgedwongen en met pijn in het hart de vergaderingen aan hem laten voorbijgaan.
Etien was een mooi mens, een mens om nooit te vergeten, we zullen hem missen…