Herman De Croo zal de Georges Dheedene Prijs uit reiken!

Op vrijdag 20 september 2019 wordt de Georges Dheedene Prijs voor de vierde maal uitgereikt. De Georges Dheedene Stichting kreeg enkele weken terug het goede nieuws dat Minister van Staat en Ere-voorzitter van de Kamer de heer Herman De Croo aanvaard heeft om deze taak zich te nemen. Herman De Croo is niet alleen een gewaardeerd politicus, hij is ook een kunstminnaar en we kijken met veel belangstelling uit naar zijn toespraak op de prijsuitreiking.

De  editie 2019 van deze wedstrijd is terug een groot succes wat betreft het aantal inschrijvingen: het vooropgestelde quotum van 100 ingeschreven werken is nog voor de afsluitingsdatum van 1 augustus bereikt en bijgevolg werden de inschrijvingen vervroegd afgesloten. Het thema van deze editie luidt “Intimistisch Interieur” en 63 kandidaten schreven zich in met één of twee werken. Alle werken zullen worden tentoongesteld in zaal Fiertelhof op zaterdag 21, zondag 22 en maandag 23 september. De Prijs van de Gemeente Zulte en de hoofdprijs Georges Dheedene worden uitgereikt op vrijdagavond 20 september. De publieksprijs wordt op maandagavond 23 september bekend gemaakt.

Ondertussen komen we stilaan in “de laatste rechte lijn” van de wedstrijd: op zaterdag 17 augustus 2019 verwachten we de deelnemers in het Fiertelhof te Zulte om hun werk te laten fotograferen…en daarna wordt het aftellen naar de grote dag die er snel zal zijn.

Sfeerbeeld tentoonstelling Georges Dheedene Wedstrijd 2017

Koken kost geld en dat is ook zo voor de organisatie van de Georges Dheedene wedstrijd. Gelukkig kunnen we zoals de vorige keren ook nu weer rekenen op de steun van talrijke sympathiserende ondernemers en beschermleden. Bent u onze orgnasatie genegen en wenst u ons te steunen? Dat kan nog steeds door beschermlid te worden, meer info vind je hier

Wens je naar de prijsuitreiking te komen op vrijdag 20 september, dan kan je hier inschrijven.

We bedanken in het bijzonder volgende sponsors:

Dankjewel aan de sponsors!