fotoshoot van de deelnemers wedstrijd 2017 en hun werken

Op zaterdag 19 augustus 2017 heerste een gezellige bedrijvigheid in de foyer van de Zultse Gaston Martens zaal. Een 60-tal kandidaten waren met hun deelnemende werken naar Zulte afgezakt voor de gebruikelijke fotoshoot. De foto’s van de werken en de kandidaten zijn nodig voor het opstellen van de catalogus, die ondertussen vaste vormen krijgt. De fotoshoot is tevens voor de Stichting een eerste kennismaking met de deelnemers en hun werk. Het dient gezegd: de eerste aanblik heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen: we zijn aangenaam verrast door de creativiteit die de deelnemers aan de dag hebben gelegd bij het uitwerken van het thema “het Portret”. Het wordt voor de jury ook nu weer geen makkelijke klus om een winnaar aan te duiden en we verheugen ons nu al op de tentoonstelling van al het moois dat we zaterdag reeds even konden bewonderen. Na de fotosessie konden de kandidaten bij een koffie of drankje nog even napraten met collega’s en bestuursleden. Sommigen nemen voor de derde maal deel en worden stilaan bekende gezichten, maar opvallend was toch ook het grote aantal kandidaten die voor de eerste maal deelnemen die we mochten begroeten.

Met dank aan onze fotografen: Herman Rogge en Rik De Cooman!

Daar de grote dag nu stilaan naderbij komt, voor alle duidelijkheid nog even alles op een rijtje:

Woensdag en donderdag 27 en 28 september:
binnenbrengen werken in zaal Fiertelhof (de deelnemers krijgen hiervoor nog een uitnodiging) en opstellen van de tentoonstelling.

Vrijdag 29 september:
beoordeling werken door de jury in de voormiddag.
’s Avonds plechtige proclamatie met uitreiking van de Prijs Stichting Dheedene door de heer Stefaan De Clerck en de prijs van de gemeente door de heer MichaĆ«l Vandemeulebroecke.
Dit gaat door in Zaal Fiertelhof waar de werken zijn tentoongesteld.

Van zaterdag 30 september tot dinsdag 3 oktober:
tentoonstelling van de deelnemende werken in Zaal Fiertelhof. Op zaterdag- en zondagnamiddag: doorlopen “live” portrettekenen door een aantal kunstenaars uit de streek. Deze activiteit en de tentoonstelling zijn gratis.

Dinsdag 3 oktober:
’s avonds bekendmaking van de laureaat van de publieksprijs en afhaling van de kunstwerken door de deelnemers. Afsluiting van het kermisweekend met vuurwerk.