Georges Dheedene wedstrijd editie 2015

De kogel is door de kerk! Na de succesvolle eerste editie in 2013 (73 deelnemers en 119 werken) organiseert de Stichting Georges Dheedene terug een wedstrijd voor beeldende kunst in 2015! Voor de beoordeling van de ingestuurde kunstwerken zal de Stichting eens te meer kunnen rekenen op een jury met gereputeerde namen uit de kunstwereld : Piet Jaspaert (voorzitter), Marcase (kunstschilder), Piet Coussens (conservator Raveelmuseum), Anna-Maria Decock ( School of Arts/KASK te Gent) en Kaatje Vermeiren (illustratrice) hebben hun medewerking toegezegd !

Het thema voor deze editie is “de mens” en enkel werken die behoren tot de disciplines tekenen en schilderen zullen tot de wedstrijd worden toegelaten. Het thema “de mens” is alom in het werk van Dheedene aanwezig en laat ongetwijfeld heel wat variatie toe.

Enkele voorbeelden van de mens in Dheedene’s werk:

Het thema “de mens” mag ruim geïnterpreteerd worden en biedt ongetwijfeld aan de creatieve geesten heel wat variatiemogelijkheden! Geïnteresseerden vinden bijgevoegd de wedstrijdfolder en het wedstrijdreglement. Voor meer nieuws kan u binnenkort terecht op de website maar voor verdere toelichting mag men zich steeds wenden tot de bestuursleden van de Stichting.