Fotosessie voor de Dheedene wedstrijd 2013

En de inschrijvingen bleven maar komen: uiteindelijk klokten we af op 73 deelnemers en 119 werken, aantallen die onze verwachtingen  ruimschoots overschrijden! De inschrijvingen vertonen bovendien een zeer grote geografische spreiding : de meeste deelnemers komen uit Oost- en West-Vlaanderen, maar ook Antwerpen en Brussel zijn vertegenwoordigd, en…één deelnemer komt zelfs uit Nederland wat de wedstrijd een “internationale” allure geeft.
Als organisator zijn we dan ook apetrots,vooral omdat op zaterdag 17 augustus gebleken is dat er onder de kandidaten heel wat talent zit ! De deelnemers waren die dag talrijk aanwezig in het foyer van de Gaston Martenszaal voor een fotosessie (de kunstenaar en zijn werk) waarvan de resultaten zullen te zien zijn in de catalogus van de tentoonstelling.

Ondertussen komt de finale van de  Prijs Beeldende Kunst Georges Dheedene steeds dichterbij.
Op vrijdagavond  4 oktober zal onze burgemeester, de heer Simon Lagrange, de tentoonstelling openen en bieden wij samen met de gemeente Zulte alle genodigden een receptie aan. Tijdens het kermisweekend is de tentoonstelling open voor het grote publiek: de werken van alle deelnemers worden tentoongesteld samen met een dertigtal nooit eerder geëxposeerde werken van de hand van kunstschilder Dheedene zelf. De Georges Dheedene Stichting biedt enkele van deze werken trouwens te koop aan, dit ter ondersteuning van haar activiteiten .
Dinsdagavond 8 oktober is het grote moment dan eindelijk aangebroken en worden de laureaten van de drie prijzen (Georges Dheedene Stichting, de gemeente Zulte en de publieksprijs) bekendgemaakt door de voorzitter van de jury, de heer Piet Jaspaert en de schepen van Cultuur van de Gemeente Zulte, de heer Michaël Vandemeulebroecke. We hebben die avond ook het  grote genoegen om de gouverneur van Oost-Vlaanderen, de heer Jan Briers, als gastspreker te mogen verwelkomen.  Tijdens de afsluitende receptie kunnen de deelnemers hun werken terug ophalen.

Onze jaarlijkse activiteiten kunnen wij volhouden dank de steun van velen die ons genegen zijn, waarvoor wij oprecht dankbaar zijn.
Dit jaar bieden wij opnieuw een kunstkalender(2014) aan op groot formaat (49 x 67 cm), een fraaie catalogus van de tentoonstelling en een set van 16 wenskaarten met reproducties van schilderijen Dheedene.
Bovendien voorzien wij ook een ruime draagtas, opgefleurd met een reproductie van de hand van Dheedene.