Opening tentoonstelling “Dheedene-Boulez, tussen Leie en Schelde”

Op 3 september 2016 vond in Oudenaarde de opening plaats van de tentoonstelling “Dheedene-Boulez, tussen Leie en Schelde”. De openingsplechtigheid was oorspronkelijk gepland in de Volkszaal van het Stadhuis, maar door de massale inschrijvingen waren de organisatoren, het Davidsfonds van Oudenaarde en Stichting Georges Dheedene, verplicht om op het laatste moment uit te wijken naar een grotere zaal, kwestie van het comfort en veiligheid van alle genodigden te kunnen garanderen. De keuze viel uiteindelijk op de nabijgelegen feestzaal van het Bernardus Technicum.

De openingsplechtigheid werd bijgewoond door meer dan 300 enthousiaste aanwezigen.

Opmerkelijk ook was de talrijke opkomst van (oud-) Zultenaren: de Leie was goed vertegenwoordigd in de Scheldestad Oudenaarde! Na de muzikale verwelkoming door het ensemble Musamis, was het de beurt aan Eric De Vriendt, voorzitter van het Oudenaardse Davidsfonds om iedereen welkom te heten. De Oudenaardse schepen van Cultuur, Guy Hove, ging tijdens zijn toespraak dieper in op de twee kunstenaars Dheedene en Boulez. Na een muzikale evocatie van het werk van Jules Boulez was het nadien aan Willy Nachtergaele om de verschillen en gelijkenissen tussen beide kunstschilders te belichten. Zoals het hoort kreeg burgemeester Marnic De Meulemeester het laatste woord: hij opende de tentoonstelling waarop de menigte hem volgde naar het stadhuis waar de tentoonstelling kon bezocht worden. Uiteraard mocht een receptie op dergelijk gebeuren niet ontbreken: in de sfeervolle Volkszaal van het stadhuis konden de gasten na de openingsplechtigheid terecht voor een heerlijk glas Adriaan Brouwer!

In totaal mochten we tijdens de 8 tentoonstellingsdagen nog eens ruim 900 bezoekers ontvangen, wat toch een opmerkelijk succes is en aantoont dat schilderkunst in onze contreien nog steeds zeer populair is. De organisatoren- de Stichting Georges Dheedene en het Davidsfonds van Oudenaarde-blikken dan ook met een goed gevoel terug op dit gezamenlijk initiatief dat voor heel wat animo gezorgd heeft!

Hieronder volgt een fotoreportage