Jury Georges Dheedene wedstrijd 2023

De ontknoping van de 6de editie van de Georges Dheedene Wedstrijd nadert met rasse schreden. Achter de schermen wordt druk gewerkt om de proclamatie, die plaatsvindt op vrijdagavond 29 september, in goede banen te leiden.
De Stichting is er in geslaagd om ook nu weer een kwaliteitsvolle professionele jury samen te stellen. Naast enkele “anciens” kunnen we deze maal ook rekenen op enkele nieuwe gezichten. We stellen de leden graag even aan u voor, klik op de foto voor meer info:

Juryvoorzitter: Melanie Deboutte, directeur en curator van het Roger Raveel Museum te Machelen ad Leie.

Jurylid: Marnix Beirlandt, beeldend kunstenaar en oud-laureaat van de Georges Dheedene wedstrijd (editie 2015, thema “ De Mens”). Marnix zetelt in de jury sinds de editie van 2019.

Jurylid: Deborah Nyst, leerkracht in het deeltijds kunstonderwijs, beeldende kunstenares, portrettist en tafereel schilder. Haar werk werd in verschillende edities van de Georges Dheedene Wedstrijd genomineerd.

Jurylid: Marcase, pseudoniem voor Marc Vanhaesebrouck, is de gewaardeerde “Nestor” van de juryleden. Hij was er al bij vanaf de eerste editie van de wedstrijd in 2013. Marcase is een professioneel Zults Beeldend Kunstenaar, met o.a. vorig jaar nog de gesmaakte solotentoonstelling “The Aspects of the Image”in Mudel.

Jurylid: Emmy Beyls, actief als fotograaf bij PULSAR fotografie en werkzaam als stafmedewerker cultuur en erfgoed bij de Cultuurregio Leie Schelde, een intergemeentelijke samenwerking die ondersteuning biedt rond bovenlokale cultuur, bibliotheek- en erfgoedwerking in de gemeenten Deinze, De Pinte, Gavere, Kruisem, Nazareth, Sint-Martens-Latem, Zulte en Zwalm.